Oversikt treningsparker

I Fredrikstad finns det mange private og offentlige treningsparker. Men hvor er alle sammen?

Vi har laget en liste over noen parker, fordelt på de fire bydelene. Om du ser parker vi har glemt, send oss en mail på fredrikstad@aktivitetsrad.no

SENTRUM OG OMEGN

Ikke langt unna Kjæråsen Barnehage, i krysset mellom Hjalmar Bjørges vei og Bilettveien har Fredrikstad kommune satt opp et flott nytt treningsområde. Ta turen alene eller med barna. Det er lekeplass ved siden av.

Bilde: Marianne Storm, Fredrikstad Aktivitetsråd.

Nedenfor kinoen, ved Glomma, har Fredrikstad kommune satt opp noen flotte apprat for ulike muskelgrupper som er tilgjengelig for alle. Hva med en løpetur/gåtur langs vannet, kombinert med styrketrening?

Bilde: Marianne Storm, Fredrikstad Aktivitetsråd.

I Fredrikstad marka, «bak» andre dam, har Fredrikstad idrettsforening fått ordnet mange forskjellige apparat som passer de aller flest. Et supert sted å ta både løpetur og styrketrening.

Bilde: Marianne Storm, Fredrikstad Aktivitetsråd.

Utenfor Holmen Eldresenter har kommunen satt opp gode apparater for eldre. Disse kan også benyttes av flere aldersgrupper.

Bilde: Marianne Storm, Fredrikstad Aktivitetsråd.

På Glemmen videregående skole har Foreningen Rå satt opp parkour elementer som også kan benyttes som treningspark. Apparatene ligger midt i skolegården og åpent for alle på ettermiddager/helg.

Parkour instruktør Dominik Akuk Cieszyński viste oss anlegget tidlig i 2019.

Ved brattliparken ligger det en hinderløype som passer for de yngre. Hinderløypa er bygd gjennom et samarbeid mellom Velforeningen, Lokalsamfunnsutvalget og Fredrikstad kommune.

Bilde: Geir A. Carlsson, Fredrikstad Blad.

I starten av Pettersand, i krysset ved Labråten, har Pettersand velforening gjort en stor dugnadsinnsats for å få opp utendørs treningsapparater. En god arena for felles økt eller en treningstur alene. Det er også lekeplass ved siden av.

Bilde: Joachim Heidenstrøm, publisert på parkmiljo.no

Oppe på Ambjørnrød, ved Harestien, har parkavdelingen i Fredrikstad kommune for noen år siden fått satt opp hinderløype. Morsom aktivitet for store og små.

Bilde: Fredrikstad kommune.

På Ambjørnrød skole har FAU og lokalsamfunnetsutvalget i samarbeid med kommunen fått opp en aktivitetspark med bl.a. treningselementer i skolegården. Et bra sted for både lek og trening.

Bilde: Harry Johansson, Fredrikstad Blad.

På Nøkleby skole finns det parkour/treningselementer som er åpent for alle ettermiddag/helger. Kanskje et sted du vil teste ut?

Bilde: Jørgen Johannessen, Demokraten.

KRÅKERØY

Mellom Høyskolen i Østfold og Glomma er det laget en større møteplass for de fleste aldersgrupper. Parken er en del av Værstes grønne satsing mellom den siste boligblokka og stadionbygget. Den er til fri bruk for alle.

Bilde: Harry Johansson, Fredrikstad Blad.

Ved Kråkerøy sykehjem, på Smertulia, har kommunen satt opp ny aktivitetspark med apparater for fleste aldersgrupper.

Bilde fra Fredrikstad Blad, Jan Erik Skau.

Nedenfor Kråkerøy Ungdomsskole har Kråkerøy If fått satt opp en herlig aktivitetspark som passer de fleste. Med støtte fra Lions, Fredrikstad kommune, Sparebank 1-stiftelsen og spillemidler har dugnadsgjengen gjort en kjempe innsats for å få denne på plass.

Bilde fra Fredrikstad Blad, Felix  C. Ellingsrud.

På Glombo, nede ved vannet, er det en god møteplass for fysisk aktivitet. Dette er også et veldig fint område å ta seg en medbrakt matpause dersom du går tur.

Bilde: Vegard Stavne Anda, Fredrikstad kommune.

GRESSVIK/ONSØY/VEST

Oppe ved Trondalen har idrettsforeningen Gressvik IF satt opp både pumptrack og treningsapparat. Lengre bak treningsapparatet i bildet er det også nydelige sykkelstier som passer for stisykling.

Bilde: Demokraten, Martin Næss Kristiansen.

På Engelsviken har lokalsamfunnsutvalget i samarbeid med kommunen laget en lekeplass med tilhørende treningsapparater på midler fra Sparebankstiftelsen. Denne plassen kommer du til når du følger Flåtavikveien inn fra hovedveien.

Bilde: Fredrikstad Blad, Rebecca Cecilie Bosy.

Mellom Lervik IF og Manstad skole har idrettsklubben fått satt opp fine parkour-elementer. Her er det tilrettelagt for både lek og moro med hinderbane og pumptrack ved siden av.

ØSTSIDEN

Fra Begby og inn til lysløypa har Begby lokalsamfunnsutvalg fått satt opp flere fine og brukervennlige apparater. Det ligger ved vannbassenget dersom du er lokalkjent. Dersom du ikke er lokalkjent så kan du starte ved Begbys IF sitt klubbhus og følge lysløypa et stykke innover.

Bilde tatt av Begby idrettslag.

Ved Verksbyen og Capjon park bygger Arca Nova et parkanlegg på totalt 118 mål. Dette ligger ved Sorgenfridammen. Området er bygd i to soner slik at det er lagt opp til at flere aldersgrupper kan benytte seg av plassen. Ene området er et treningsareal for voksne.

Bilde: Demokraten, Tomm Pentz Pedersen.

I skolegården til Borge ungdomsskole fins det mange ulike elementer som passer for trening. Skolen har også en skate-bowl og frisbee-golf bane.

Bilde: Fredrikstad kommune.