Aktivitetsrådets aktivitetsledere

I Aktivitetsrådet brenner vi for arenaer til lederutvikling. Det finns mange ressurser i ungdommer, og dette året har vi fokus på ung ressurs.

I samarbeid med Barne- og ungdomsarbeider linjen ved Glemmen videregående skole og etat Aktive Liv i Fredrikstad kommune har vi startet «åpen gymsal» på Gressvik. Her jobber flere ungdommer som aktivitetsledere for å skape et lavterskel aktivitetstilbud. Dette har gått så bra at vi ser på å utvide åpen gymsal til flere steder etter sommeren!

Men hva er det som gjør åpen gymsal så bra? Det er nemlig de flotte aktivitetslederne som stiller opp og holder i tilbudet. Vi tok en prat med Markus Henriksen (17) fra Trosvik for å høre hvorfor han er med på dette.

Hvor fysisk aktiv er du, Markus?

Jeg holdt på med bmx i 10 år. Jeg har akkurat slutta. Vi var veldig få igjen i min alder, og da ble det liksom ikke det samme. Det var en veldig brå overgang og jeg har hatt godt av å være på åpen gymsal isteden.

Hvorfor drev du med BMX?

Jeg hadde mange gode venner der, vi holdt sammen på treninger, turneringer og turer. Også er sporten ganske morsom. Det er god trening, vi holdt på fire ganger i uka. Det sosiale er halve klubben.

Hva er bra med åpen gymsal?

Det blir som en ekstra gymøkt, bare at du slipper en lærer som bestemmer eller gjøre noe du ikke vil.
Ettersom det er mer frihet til å gjøre det du vil, så øker motivasjonen for ungdommene. Om de vil gjøre noe annet, så er det bare å bytte aktivitet uten at det blir noe tull. Det er lett å gjøre det som er gøy. Jeg kjenner jeg får den ekstra treninga jeg trenger etter jeg sluttet på bmx.

Hva er utfordring med åpen gymsal?

Når ungdommene leker på egenhånd så er det noen ganger vanskelig for meg å vite når jeg skal bidra eller bryte inn. Hvis de kan gjøre det de er motivert til å gjøre, så vil de være aktive og det er viktig.

Hva tenker du skal til for å få ungdom mer aktive?

Ungdom må ha det gøy og at aktiviteter som motiverer dem. F.eks på åpen gymsal så må det være noe de har lyst til og som gjør at de kommer tilbake.
Vi trenger flere lavterskel aktivitetstilbud med frihet slik at ungdommene finner sin indre motivasjon.

Vi retter en stor takk til Markus og våre andre flotte ungdommer som skaper gode møteplasser i Fredrikstad!