Friluftslivets muligheter

Friluftsliv er god kilde til aktivitet og helse, gjennom hele livet. I Fredrikstad er vi heldige og har mange ulike foreninger som driver med friluftsliv. Kanskje en av dem passer deg?

AIRSOFT En annerledes måte å benytte seg av friluftslivet er å delta i rollespill med airsoft. Østfold Milsim arrangerer sammenkomster flere ganger i året. Følg med på deres Facebook-side for mer informasjon.

DNT Den Norske Turistforeningen har en egen avdeling her i distriktet som heter Nedre Glomma. Som medlem av DNT kan du leie foreningens hytter til medlemspris, rabatt på turutstyr, magasinet Fjell og Vidde, kurstilbud og mye annet. DNT Nedre Glomma arrangerer turer, grupper og sammenkomster. Les mer om DNT Nedre Glomma her. Ønsker du å bli medlem, kan du følge denne siden. For turer og annen info, se Facebook siden til DNT Nedre Glomma.

JAKT og FISKE I Fredrikstad har vi en jeger- og fiskerforening i hver bydel! Om du interesserer deg for fisk eller jakt, ta kontakt med klubben i ditt nærområde. Her er både nye og erfarne velkomne!

Borge Jeger og fiskerforening

Fredrikstad og Omegn Jeger og fiskerforening

Kråkerøy Jeger og fiskerforening

Onsøy Jeger og fiskerforening

KAJAKK I Fredrikstad og Sarpsborg kajakk-klubb kan du delta på kurs, lære redning, være med i turgrupper, delta på overnattinger og mye annet. Klubben har tilbud flere ulike steder i distriktet og du deltar på det du selv har lyst til. Les mer om Kajakk-klubben her eller bli med i gruppa på Facebook.

KLATRING I Fredrikstad klatreklubb kan du klatre på senteret, eller finne klatregrupper å delta på. Det arrangeres jevnlig kurs. De har også en stor oversikt over distriktets utendørs buldre-muligheter.

PAINTBALL Ønsker du å delta på paintball-trening eller turnering? Da er det flere lag å velge på! Et av de lokale lagene er Wolverines. Sjekk ut deres Facebook-gruppe for mer informasjon. Ta også kontakt med Østfold sentrale paintball klubb for å høre hva som skjer nærme deg.

SOPP Fredrikstad soppforening tilbyr turer, soppkontroller, kursing og andre hyggelige sammenkomster. Kanskje dette er noe for deg? Sjekk ut deres hjemmeside og delta på deres tilbud.

SPEIDEREN I speideren sover de i telt, lærer knuter, førstehjelp, livredning, lage gapahuk og mye mer. Speideren er bygget rundt godt felleskap og utvikling av unge ledere. Oversikt over lokale speiderklubber under Fredrikstad krets finner du her. Det finns mange! Kontaktinformasjon over alle speidergrupper i Fredrikstad kan du laste ned her:

Bildet er fra  http://www.speiding.no

TUR Om du liker å gå tur er Fredrikstad turmarsjklubb noe for deg. Her samles en gjeng mange ganger i året og går løyper på 5 eller 10 km. Aktivitetsrådet intervjuet klubben tidligere i år. Dette kan du lese om her. Følg gruppen på Facebook og bli med på neste tur.

YOGA Mange aktører arrangerer ute-yoga rundt omkring i Fredrikstad. Kanskje dette er noe for deg? Naturens ro og krefter får ny betydning under en felles yoga-samling. Vi deltok tidligere i år på hageyoga, og opplevelsen gav inntrykk. For mer informasjon rundt yoga, kontakt Rose Mari Jacobsen.

Vil du være med en frivillig organisasjon som engasjerer seg for skog, skogbruk, friluftsliv og tilgrensede interesseområder? Da er Østfold Skogsselskap noe for deg. Østfold Skogsselskap har også Nord-Europas eneste bemannede skogbrannvakttårn. Bli medlem her.

Ønsker du å bruke friluftslivet på egenhånd? På Skattkammeret Fredrikstad kan du låne utstyr gratis! For åpningstider og mer informasjon, sjekk her. Vi besøkte Skattkammeret tidligere i år og her finns det meste av utstyr.