Dørstokkmilen

Det er ofte litt avstand mellom intensjon og atferd, altså det du ønsker å gjøre og det du gjør. Såkalt dørstokkmilen. 

Vi spurte Anders Farholm hvordan vi best kan unngå dette.

Ta deg tid til å tenke igjennom hva som gir deg dørstokkmil. Er det det at du er usikker? Mangler du avsatt tid? Er det motivasjonen du ikke har? Trenger du noe utstyr?

Lag deretter en handlingsplan. Dette hjelper ganske mye.

Legg en plan på hva du ønsker å gjøre. Hva, hvor, hvem, hvorfor. 

Og planlegg for disse unnskyldninger du kommer til å ha på dårlige dager, og legg inn hva du skal gjøre på disse dagene. For vi alle opplever dette, og ved å ha en god strategi stiller du sterkere når disse dagene kommer.

Eks. Jeg skal gå tur hver tirsdag og torsdag. Men jeg hater å gå mens det regner. Hva skal være planen når det regner en av disse dagene? Da kan planen være å gå innendørs på en kjøpesenter.

Å si planer høyt hjelper oss å gjennomføre dem. Så snakk med de rundt deg.

Det hjelper også å bevisstgjøre deg selv på det du får til! 

Selv om du ikke har lyst til å trene eller være noe annet sted enn sofaen, så kjenn på følelsen du får etter en treningsøkt eller aktivitet. Og om du sliter med å huske, så ta en selfie. Ta vare på øyeblikket og vær stolt av deg selv. Du kan også spille inn en videosnutt som du kan se på neste gang du er umotivert.

Og husk at fysisk aktivitet må ikke være trening.

Du kan sykle til jobb, gå av to holdeplasser tidligere fra bussen, ta trapper istedenfor heis, leke i hagen med barna, ta ryggsekk til butikken, gå mens du har jobbsamtaler og mange andre ting.

Finn det du liker å gjøre.