Egenorganisert for barn

Egenorganisert idrett og fysisk aktivitet er flotte kilder for mestering, utvikling, fellesskap, trening og glede. Hele 74 % av aktive driver med egenorganisert og det er mange aktiviteter å velge mellom. Vi har laget en liste med forslag som passer for barn:

 • Buldre. Å buldre er å klatre i lavere høyder, uten sikringstau. Fredrikstad klatreklubb har kartlagt over 775 steder vi kan buldre. Les mer om det her.
 • Friluftsliv. Gå tur i skog, mark eller kyst gjør underverker på både kropp og sjel. Det er også veldig populært å sove i hengekøye. Utstyr til friluftsliv kan lånes gratis på Skattkammeret. De holder til i samme lokaler som Fredrikstad togstasjon.
 • Frisbeegolf er en aktivitet som passer mange. Les mer her.
 • Kano. Å padle kano er en opplevelse i seg selv. Både kano, redningsvest og årer kan du låne til en rimelig penge på Vispen av Skjærviken lokalsamfunn.
 • Løkkis. I sommer er Skattkammeret på Vispen hver onsdag kl.12-16. De har med seg masse utstyr til de aller fleste aktiviteter. Her kan du låne utstyr gratis.
 • Parkour. Det er en aktivitet der du kreativt kommer deg fra a til b. Parkour gjøres gjerne i spesial-laget anlegg slik som fins på Glemmen videregående skole, men det kan også gjøres hvor som helst.
 • Skate. I Fredrikstad finns det både innendørs og utendørs anlegg til skate. Fritid i Fredrikstad Skatehallen er en stor innendørs skatehall som holder åpent vår og høst, gratis for barn og ungdom. Utendørs finns det mange anlegg i distriktet. En av de større er Steffensjordet nede i sentrum.
 • Stisykling. Det flotte med stisykling er at du kan gjøre dette med flest sykler, når du vil og hvor du vil. Stisykling gjør du helt selv i skogen og skogen er åpen når som helst. Husk å ta hensyn til gående og andre som bruker skogen, og vi anbefaler alltid hjelm.
 • Street-basket. Vil du vite hvor du kan drive med Street-basket, sjekk her.
 • SUP. Det står for Stand UP Paddle board, og dette har blitt veldig populært i det siste. Brett kan du låne gratis på Skattkammeret. Om du vil kjøpe selv så er det godt tips her. I Fredrikstad finns det en gruppe på Facebook som gir gode tips og er en arena å møte andre interesserte, sjekk den ut her.
 • Tricking. Dette er en aktivitet preget av turn, salto og flips. Aktiviteten kan gjøres på trampoline, men også på gress/strand m.m. Les mer om tricking her.