Har du hørt om jentegruppa?

I Fredrikstad er det en gruppe jenter som treffes annenhver torsdag kl.18-20, og her er det alltid plass til flere.

Vi traff på Hanne Rimestad, 20 år, og Stine Myrholm Andersen, 21 år, fra styret til jentegruppa for å høre med dem hva dette er for noe.

Hanne på venstre side og Stine til høyre.

Hvordan begynte dere i jentegruppa?

Stine: jeg var i praksis i fjor hos Stina som jobber med dette i kommunen. Jeg har veldig lyst til å jobbe med bosetting, integrering og minioritetsgrupper. Også fikk jeg vite om jentegruppa og ble med her i januar sammen med Hanne. Å jobbe frivillig er noe helt annet enn lønnet arbeid eller jobb. Det er et annet engasjement, de folka som hjelper til brenner for det og har et driv. Det er veldig givende og fint.

Hva gjør dere når dere ses?

Stine: Alt mulig. Vi driver yoga, spiller brettspill, strikking, prater, drikker kaffe/te, går turer, har piknik og masse mer. Det er vi i styret som legger en plan med aktiviteter. Noen ganger er det temakvelder med det temaet jentene ønsker å ta opp.

Hvem kan være med i jentegruppa?

Hanne: Gruppa er for alle. Vi ønsker en arena der vi alle kan være sammen. Målet er å kunne utvide nettverket sitt og bli kjent med andre. Noen i gruppa trenger også en plass å øve norsk. Det er en koselig sosial arena og aldersgruppen passer oss. Jentegruppa er religiøs nøytrale, selv om flere har tro.

Hvilken alder er gruppen for?

Hanne: alle jenter fra 16 år og oppover. De fleste er mellom 16 og 30. Men alder er ikke farlig, vi ønsker at de som vil kan komme. Det er gratis og ikke noe krav eller påmelding. Vi møtes annenhver torsdag kl 18-20, og vi er til og med så fleksible at du kan delta selv om du ikke rekker være der hele tiden.

Hvor holder dere til?

Hanne: Vi treffes i Nygaardsgata 28. Tidligere har gruppa vært et annet sted. Gruppa startet i 2015 i samarbeid med Frivillighetssentralene i byen. Frivillighetssentralene ønsket et tilbud til jenter. De hadde allerede en kvinnegruppe og de så behovet for en jentegruppe som kunne være en møteplass. Gruppa var en periode på St.Croix huset, men dette ble problematisk pga leie. For to år siden startet samarbeidet med Anne Marthe Olaussen. Hun var tilsatt i Gamle Glemmen kirke som diakoni medarbeider med fokus på tokulturell ungdom. Grunnet henne kunne vi flytte inn til Nygaardsgata 28.

De som er interessert i å bli med, hvor henvender de seg?

Stine: vi har en gruppe på facebook. Ellers går det å kontakte Stina på stiroy@fredrikstad.kommune.no eller 48943990. Om du er litt nervøs for å treffe nye, så kan du treffe meg først også går vi sammen bort. Ta kontakt så ordner vi det!