Student og aktivitet

I Fredrikstad Aktivitetsråd har vi tre flotte studenter som går Innovasjon og prosjektledelse på Høyskolen i Østfold som skriver sin bachelor-oppgave hos oss. I det siste har de måtte endre sine planer totalt og gjøre det meste digitalt. Men hvordan klarer de å være aktive samtidig?

Vi tok en prat med Tuva Bråthen Bekken, 24 år, snart nyinnflyttet på Kråkerøy, for å høre hvordan hun får det til.I disse korona-tider blir det mye hjemmearbeid på deg, men hvordan holder du deg aktiv?
Koronakrisen setter ting i perspektiv. Jeg anser meg selv som heldig som kan trene og forsøker å se mulighetene. Etter cowid-19 trappet opp og restriksjonene tredde i kraft, kom heldigvis sola på kjøpet. Det er flust av fine utetrenings-muligheter i Fredrikstad og jeg har rigget opp en treningssone på terrassen så slik at forholdene ligger noenlunde til rette.

Som student og deltidsansatt på hjemmekontor styrer jeg i stor grad timeplanen min selv og benytter anledningen til å lure inn aktivitet der jeg kan. Ellers passer jeg på å strekke på skrotten gjennom dagen for ikke å gro fast foran skjermen og holder på kaffepausene man vanligvis tar seg på kontoret.


Hva er grunn til at du driver med dette?
Enkelt og greit fordi det er gøy, viktig og gjør godt. For å holde meg i form, for å klarne tankene, for miljøskifte. Spesielt i disse dager blir aktivitet en belønning, en anledning til egentid og en pause fra skjerm.Hva liker du best å gjøre for å holde deg i aktivitet?
Det har jo gått litt sport i å dele kreative hjemmetreningsøkter i sosiale medier. Det er selvsagt ikke hver dag man kjører knebøy med bikkja på ryggen. Jeg liker stort sett å holde det effektivt og enkelt. Det har blitt mye bakkeintervall i nabolaget og løpeturer i marka de siste ukene. Oppussingen får også opp pulsen. Heldigvis er heller ikke havet stengt – så i påska ble det litt padling. 

Hva for tips har du til en som ønsker å bli mer aktiv nå?

Husk at alt er bedre enn ingenting. Gjør små, smarte grep. Gå en tur mens du tar en telefon. Ta «friminutt» med barna. Gjør dørstokkmila så kort som mulig. Lag en sone som inviterer til aktivitet. Bruk det du har. Fyll en ryggsekk med drikkeflasker og gå i trappa. Det trenger ikke å se kult ut for å funke – og hjemme er det kanskje ingen som ser deg uansett.

Fokuser på hva du kan, fremfor hva du ikke kan. Treningssenteret er stengt og fellestrening er satt på vent, men sola skinner, marka er døgnåpen og har plass til å holde avstand. Mange treningssentere og PT-er tilbyr nå gratis tilgang til sine digitale ressurser – benytt anledningen til å teste det.