Hjemmekontor og aktivitet

I disse tider er det mange som har hjemmekontor og vårt aktivitetsmønster har endret seg. Men hvordan er vi aktive nå om dagen?

Vi snakket med Gunhild Rosnes, 54 år fra Rygge, for å høre hvordan hun er aktiv nå. Gunhild er leder for Cafe Hanco som er en alternativ opplæringsarena for å gi unge mulighet til å finne ut hva de er gode på og prøve seg i arbeidslivet.

I disse korona-tider blir det mye hjemmekontor på deg, men hvordan holder du deg aktiv?
Jeg sørger for morgentur og refleksjonstid, det gjelder å ha hodet klart og få en god start på dagen. Jeg bor ved Kurefjorden så det blir også rydding i fjæra.
I løpet av hjemmekontor-dagen prøver jeg å gå ut en liten tur hver 2. time. Og bruke «walk and talk» ved telefonsamtaler.

Hva er grunn til at du driver med dette?
Jeg er grunnleggende avhengig av en dose naturopplevelser. Nå som det er vår er det flott å høre alle fuglene og se at naturen våkner. Det gir et deilig håp om at ting går over og at det blir en ny vår og sommer selv om vi må være innstilt på at ting kan bli annerledes.  

Hva liker du best å gjøre for å holde deg i aktivitet?
Vanligvis er det selvfølgelig å jobbe på Cafe Hanco med ungdommen og være aktiv med dem.

https://glemmen.vgs.no/om-skolen/felles-prosjekter/cafe-hanco/

Nå om dagen er det viktig at vi holde kontakt med dem, og vi må gjøre ting jeg ikke har gjort før – og holde samtalene i gang på digitale flater. 
Vi deler aktiviteter vi driver i smått og stort daglig , det er hyggelig. 
Alt fra stille lengde, hopp og sprett, til skogsarbeid og deling av oppskrifter, videofilming fra kjøkkenet og tryllekunstner av ymse slag.
Lage mat er alltid en vesentlig aktivitet for min del. Jeg har delt noen triks i å lage ekstremt billig mat og sunn mat – det er gøy.

Jeg er som sagt avhengig av turer i naturen med hunden.

Hva for tips har du til en som ønsker å bli mer aktiv nå?
Ikke sammenlikne seg med andre. Gjør så godt du kan, men jeg tenker det er klokt å la deg inspirere av andre til å prøve ut noe du ikke har gjort før. Det kan jo bli kjedelig å gjøre det samme. 
Og det er viktig å dra seg ut av eventuelle passive mønstre.
Samtidig er det  viktig  gjøre det du selv synes er hyggelig og ok, fysikk bevegelse av ulikt slag er uansett bra!

I disse dager tenker jeg det er ekstra viktig å ha fokus på det vi på Cafe Hanco har grunnleggende tro på: Å bry seg og gi ungdommen håp i en tid hvor vi trenger hverandre!