BMX sykling

Det er et hav av ulike grener innen sykling. Vi snakket med Annika Pettersen, 15 år, fra Oksviken på Gressvik for å høre mer om BMX.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for BMX-racing og startet med dette da jeg var 5 år og gikk i barnehagen. Jeg begynte på Gressvik BMX-klubb og går fremdeles der.

Hvordan startet denne interessen?

Interessen for sykling startet tidlig. Jeg lærte å sykle med 2 hjulsykkel før jeg fylte 3 år. Siden har jeg likt all type sykling. Alt fra å sykle til skolen til å sykle downhill og hoppe supercrossen på BMX-banen.

Hvor ofte bruker du sykkel og i hvilken sammenheng?

Jeg bruker stort sett sykkel hver dag. Enten spinning, sykle til skolen, i skogen, på banen og sprinter på veien.

Hvor er favoritt stedet ditt på sykkel?

Favorittstedet mitt er å sykle BMX på BMX-banen på Gressvik og terrengsykling i Gressvikmarka.

Hva for tips har du til en som har lyst til å bruke sykkelen for å trene?

Mitt tips er uansett sykkeltype – ta deg en tur ut, enten på bane, i marka eller på gang- og sykkelstien. Det er morsommere enn du tror. Har du lyst til å prøve BMX – så er det bare å møte opp på banen, når treningene starter opp igjen etter coronakrisen. https://www.gressvik-bmx.com