#aktivelivifredrikstad og hjemmekontor

Har du hørt om kommunedelplan «Aktive Liv»?

I Fredrikstad kommune ble denne planen vedtatt 2.mai 2019 av bystyret. Det er en plan som beskriver dagens anlegg, areal og aktivitetsstatus, samt hvilke temarelaterte utfordringer kommunen står ovenfor og hva som bør vektlegges i planperioden for at nærmiljøene og en samlet by kan tilby et variert og tilfredsstillende aktivitetstilbud for alle som bor i Fredrikstad.

Målet med planen er å få flere mennesker, mer aktive, enda oftere.

Men hvordan holder vi oss aktive gjennom disse koronatidene?

Vi tok en prat med selveste idrettssjefen André Flatner, 39 år, bosatt på Kråkerøy.

I disse korona-tider blir det hjemmekontor på deg, men hvordan holder du deg aktiv?

Det er viktig for meg å komme meg ut når det blir lange kontordager inne, og løpeturer i Kråkerøymarka er et godt avbrekk.
I tillegg trener jeg i noen av de mange flotte utendørs treningsapparatene vi har i Fredrikstad, og kombinerer det gjerne med løpeturen.

Hva er grunn til at du driver med dette?

Det gir meg energi og påfyll. Jeg har alltid vært opptatt av et aktivt liv, og for min del er det viktigste å kjenne at jeg har en kropp og et hode som fungerer. Jeg er ikke opptatt av å løpe for å prestere. Det er like mye opplevelsen av å komme seg ut i skog og mark, kjenne på den friske morgenlufta og se utover sjøen. Og ikke minst orke å være aktiv med to små barn.

Hva liker du best å gjøre for å holde deg i aktivitet?

Jeg synes det er morsomt å leke og være i aktivitet med barna. Det er fint å kombinere tur og opplevelser med aktiviteter vi kan gjøre sammen. Jeg klatrer med dem ute, og selv minstemann på 2,5 år synes det er gøy å få prøve seg litt. Det handler om å dele opplevelsene sammen og se gleden i barna når de mestrer nye ting.

Hva for tips har du til en som ønsker å bli mer aktiv nå?

Å komme seg ut primært. For mange betyr sosial isolasjon mye innetid. Våren har så langt vært fantastisk i Fredrikstad og vi har et fantastisk utgangspunkt for å være aktive ute. Gå tur med en god venn, løp en runde i nærområdet. Reis til et sted du ikke har vært. Om du trenger litt drahjelp, så er det mange flotte tilbud. Bedriftsidrettskretsens Ti På Topp og usynlig orientering med Fredrikstad skiklubb er morsomme aktiviteter du kan ta med hele familien på, i tillegg så er det åpnet flere frisbeegolfanlegg i Fredrikstad, det bør alle prøve!