Aktiv digital politiker

Politikere i Fredrikstad kommune har fått en helt ny digital hverdag. Forrige uke var det nett-møte med både formannskapet og teknisk utvalg. Men hvordan holder politikere seg aktive om dagen? Vi tok en prat med gruppeleder for Senterpartiet Elin Tvete, 43 år, som bor på Onsøy.

I disse korona-tider blir det hjemmekontor på deg, men hvordan holder du deg aktiv?

Tur i skogen. Jeg går mye i skogen her i nærmiljø. Det skjer iallfall annenhver dag. Barna mine vil også at jeg skal trene mer, så jeg er ofte utfordret til å hoppe på trampolina vi har i hagen.

Hva er grunn til at du driver med dette?

Det er rett og slett for å håndtere hverdagen. Jeg trenger litt tid alene, og naturen gir en ro du ikke finner andre steder. Det holder kroppen og hode igang. Om det blir for mye stillesitting så merker jeg at jeg blir fryktelig sliten i hodet.

Hva liker du best å gjøre for å holde deg i aktivitet?

Jeg har en skulder med utfordringer så jeg må trene styrke jevlig. Skulderen min virker ikke om jeg ikke trener den, så jeg liker godt å ha den igang.

Ellers er jeg veldig glad i å være ute. Gjerne sykle eller gå. Jeg er ikke noen toppidrettsutøver, men liker å kalle meg mosjonist. Å holde seg aktiv er viktig for helsa.

Før korona-tiltakene trente jeg sammen med andre. Vi var en gjeng her i lokalmiljø som møttes en gang i uka for å trene styrke. Å trene sammen med andre er moro og sosialt.

Hva for tips har du til en som ønsker å bli mer aktiv?

Finn noe du liker å drive med. Om du gjør noe fordi du føler du må, så varer det ikke. Min erfaring er at jeg må finne ting som gir meg glede, da vil jeg holde på med det lengre.