Sykling i skog og mark

Vi møtte en av ildsjelene i Gresvik IF Stisyklister for å høre mer om stisykling. Hanne Holmstrøm Karlsen, 46 år fra Ørmen, elsker å sykle i skogen og leke seg med sykkelen.

Hva er det du brenner for?

Jeg er syklist, og brenner for Stisykling, fordi dette er rett og slett nesten bare lek og moro, pluss god trening i fantastisk natur. Stisykling er som et kinderegg.

Hvordan startet denne interessen?

Interessen for denne type sykling startet med at jeg var lei av å trene inne og elsket å komme meg ut på tur i skogen, først og fremst i joggesko, men så var/er det en god venn av meg som drev med dette. Mannen min begynte å sykle med han og noen flere, og jeg lurte fælt på hva dette var. Jeg likte egentlig ikke sykkel som treningsform, men ble bare mer og mer nysgjerrig på dette, og det endte med at jeg kjøpte meg en terrengsykkel med demping foran og prøvde meg ut på sti på egenhånd. Tjoho, dette var gøy og litt action. Jeg liker at det skjer litt, teste egne grenser, komme ut av komfortsonen og kjenne at du mestrer. Jeg var 39 år da jeg begynte og husker det irriterte meg at jeg ikke hadde visst om denne type sykling mye tidligere. Dette var bare noe av det kuleste, på lik linje med alpint, jeg hadde prøvd. Så bare begynte hjula å rulle og det ble fulldempet sykkel, jentegruppe i Gresvik IF Stisyklister og masse nye utfordringer på sti, både oppover og nedover, og mange herlige Stisykkelvenner <3 .

Hvor ofte bruker du sykkel og i hvilken sammenheng?

Sykkel bruker jeg stort sett som turvenn på sti i skog og mark og fjell. Skulle mer enn gjerne brukt sykkel som transportmiddel til og fra jobb o.a., men vi bor så galt til med ingen trygg gang og sykkelvei på vei mot Fredrikstad, dessverre. Bor på Ørmen, og de som er kjent her vet hvor dårlig gå- og syklemuligheter det er på den sterkt trafikkerte strekningen.

Hva er din favoritt-rute på sykkel her i distriktet?

En av mine favoritt-turer i distriktet er Kyststien Djupeklo-Oksviken-Blåsopp til Slevik og Valhall-Foten-Strømtangen-Foten-Hellekilen og tilbake til Djupeklo igjen. Da har du fått flotte stier i skog og mark, litt grus og dessverre litt asfalt (ha ha) og herlig fjell og svaberg. Denne turen tar litt tid, men er veldig fin. Men det er masse fint å ta av.

Idag er treningssenter stengt og sykling er en flott mosjonsaktivitet, hva for tips har du til en som har lyst til å bruke sykkelen for å trene?

Bare bestem deg, gå ut, ta sykkelen frem, se til at kjedet er smurt og bremsene virker, sett deg på setet og tråkk. Prøv deg frem på enkle stier. Tør å ha litt jevn fart, se langt fram, og la sykkelen gjøre jobben. Ikke tenk, bare gjør, da går det best over stokk og stein.

Og selvfølgelig BRUK HJELM
God tur på Smilemil og lykke til!