Visste du at Fredrikstad har en av Norges beste E-sport utøvere?

E-sport er en voksende sport i landet og her i Fredrikstad har vi allerede hele tre klubber i toppdivisjon gjennom Domino https://dominoesport.no, Riddle https://www.riddle.no og Bifrost https://www.facebook.com/Bifrostesports/.

Men visste du at vi har en av landets beste e-sport utøvere her i byen? Isak «Energy» Fjell er semi-profesjonell innen Leauge og Legende og er flere ganger i året på sponsede turer rundt om i Europa på gaminghus.

Vi tok en prat med ham.

Når startet du med e-sport og hva spiller du?

Jeg startet i 2011. Da startet poengbasert rangeringssystem av spillere, så det var sesong 1. Nå er det sesong 9 og neste år er det sesong 10. Rangeringen innebærer jo mer du vinner, jo høyere rangering får du. Dette gjelder alle spill som kan spilles profesjonelt. 

Jeg spiller i hovedsak League of Legends (LoL), men jeg spiller andre spill av og til. Noen singelspill som Mount and Blade. Det aller første spillet var Lego Racers sammen med pappa, men da var jeg liten. Vi spilte sammen på pc der vi måtte dele keyboard.

Nå går det i LoL. Da spiller jeg flere timer om dagen. Kanskje 5-6 timer. Mye pga jeg spiller sammen med et lag. Jeg spiller med Outplayed, et lag i Italia. Vi vant semifinale om tirsdagen og nå blir det finale 7.desember i Roma.

Hva er League of Legends?

Fem mot fem lagspill, handler om å ødelegge motstanderes base. Og det er mange ulike objectives (delmål) underveis. 

Hva er grunnen til at du spiller dette?

Jeg syns det er moro å spille konkurrerende. Jeg er god. 

Det er egentlig litt tilfeldig. Jeg har ikke alltid vært det. Jeg startet å spille pga det var noe vi gjorde i vennegjengen. Så begynte jeg å bli bedre og fortsatte å spille mot de beste motstandere. 

Dette er noe jeg brenner for. Jeg vil bli en av de beste.

Du har vært proff e-sport utøver i Tyrkia, kan du fortelle litt om dette?

Jeg ble headhuntet faktisk. En gamer jeg hadde spilt med tidligere ble kontaktet om å spille i Tyrkia, også anbefalte han meg. Det var i slutten av 2014. Jeg flyttet ned i januar 2015. Det var veldig spennende. Det var mitt første ordentlige lag i en organisasjon og vi endte opp med å bli det beste laget i Tyrkia. Vi dominerte første sesong. Vi dro til Mid-season invitational (verdensmesterskap). 

Jeg tok et friår fra videregående for å bo i Tyrkia, så etterhvert måtte jeg tilbake for å fullføre studiespesialiserende på Greåker videregående skole.

De siste årene har jeg bodd i Italia, Tyskland og Spania på gaminghus, Det kommer jeg til å fortsette med. Jeg blir kjent med mange nye og får sett flere steder i Europa. I Italia bodde jeg på øya Cecilia, der var det veldig fint. Vi var en gjeng som spilte, dro på sightseeing og dro opp i fjellet. Det var januar-april i år. Dette blir betalt av organisasjonen som du spiller for. I Spania var det også sånn. Da bodde vi i et stort mansion. Mat, hus og transport betales av organisasjonen.

Hva for nybegynner tips har du til en som vil satse på e-sport?

Det er viktig å bli kjent med riktige folk innen e-sport, ikke vær redd for å ta kontakt med organisasjoner.  Og om du ønsker å satse gjelder det å komme høyt på rangeringen.  Er du god på ranking, men ikke kjent så ta kontakt med andre. Det er ikke alltid du blir lagt merke til selv om du gjør det bra.

En stor takk til Isak som tok seg tid til å fortelle om det å være e-sport utøver og vi ønsker deg masse lykke til 7.desember i Roma!