Skating for barn, ungdom og voksne

Skating er en flott fysisk aktivitet som gir mestring, selvtillit, tilhørighet, felleskap og glede. Men er skating bare forbehold barn og ungdom? Vi var så heldige og traff Cathrine Møgster Leguina (47) som startet med skating for bare 2,5 år siden.

Hva var grunnen til at du startet?
Først og fremst fordi mannen min har skatet i mange år, så jeg ble etterhvert fristet til å prøve selv.
Og synes det var kjempegøy med en gang!

Hvor skater du?
Her i Fredrikstad så skater jeg i Skatehallen på Lisleby, i parken på Steffensjordet og noen ganger på Begby ungdomsskole. Men vi reiser også rundt til parker i andre byer og land, og har vært oftest i Malmø der nordeuropas største skatepark ligger. Vi har alltid med oss brettene på ferie og sørger for å reise der det finnes skateparker.

Hva er bra med skating?
For min del så er det å drive fysisk aktivitet og få mestringsfølelse av noe som bare er utrolig gøy!

Hvordan opplever du skate-miljøet?
Jeg har blitt kjent med så mange nye mennesker ved å skate, både her i Fredrikstad og i utlandet.
Jeg synes det er utrolig bra at unge og gamle kan møtes og ha det gøy sammen. Og jeg synes folk er flinke til å heie hverandre frem når noen har klart noe de har øvet på.

I Fredrikstad Aktivitetsråd er du med i en arbeidsgruppe for å fremme skate- og aktivitetspark. Dette gjør du helt frivillig. Hva gjør at du brenner for dette?
Jeg ble engasjert når jeg begynte å se artikler i lokalavisen om hvordan fremme fysisk aktivitet blant befolkningen i Fredrikstad. Men ingen nevnte rullende aktiviteter som skate og sparkesykkel, som jeg ser så veldig mye av. Rullende aktiviteter øker enormt og vi ser at det bygges utrolig flotte aktivitetsparker rundt om i landet. Vi har også besøkt mange parker i utlandet som er fantastiske eksempler på hvordan barn, voksne og gamle kan være på samme sted men gjøre ulike aktiviteter som å skate, sparkesykle, buldre, trene i apparater eller sparke fotball. Eller bare se på sine barn eller venner mens man slapper av. Så jeg tenker at vi så sårt trenger en slik park i Fredrikstad. Vi vet at skateparken på Steffensjordet skal rives etter hvert så det må komme på plass en erstatning for denne som blir brukt så mye.

Hva for nybegynner-tips har du til andre som vil starte å skate i voksen alder?
Jeg meldte meg på et kurs i Skatehallen på Lisleby. Det var veldig morsomt, for det var jeg og 10 stk 10-12 år gamle jenter. De trodde jo at jeg skulle være instruktør. 😀


Man bør bruke hjelm og beskyttelsesutstyr for man vil slå seg mye. Men det er bare å prøve igjen og igjen!

En stor takk til Cathrine som tok seg tid til å fortelle oss om skating!