Innendørs skytehall for rifle

I Torsnes har Fredrikstad og Omegn jeger- og fiskerforening (JFF) bygd en 100 meter lang innendørs tunnel for rifleskyting! Dette startet som en idé fra Skjalg Sannes og Øivind Arnesen for noen år siden. De tok det opp med styret og etterhvert startet arbeidet. Det var mange tanker frem og tilbake på hvordan dette skulle være mulig. Skulle det bygges i mur, ha stålkonstruksjon eller hva var best løsning? Etterhvert landet de på dagens løsning bl.a. grunnet sikkerhet. Prismessig var ikke dette beste løsning, men sikkerhet og god brukervennlighet har gjort dette til en løsning de er godt fornøyd med. Rifletunnelen er sikrere enn en vanlig utendørs skytebane.

Betongrørene er lagt over bakkenivå på 0.5 meter tykk pukkplanering.

Her kan det skytes året rundt uten at det er til støy for naboer. Ettersom vollen med betongrør også kunne bli brukt som støydemping for utendørs skytebaner, ble den laget større og er nå hele 7 meter i høyde og 14 meter i bredde.

De er 1,4 meter i diameter og hvert betongrør er 2 meter langt. 7,5 tonn!

Det er ingen lydstøy eller utslipp til vann / grunn i område.

Tilsammen 100 meter betongrør ble nedgravd.

Skyting foregår tirsdager på ettermiddagen kl.18-21. Du møter opp på plassen utenfor og en standplassleder vil komme å hjelpe deg. En standplassleder er en av flere som har ansvaret den kvelden.

Her kan alle skyte. Under 18 år må du ha med foreldre/foresatte. Det koster 200 kr for ikke-medlemmer. Fredrikstad og Omegn JFF tar gjerne imot nye medlemmer. Medlemmer betaler 50 kr for å skyte. Medlemskap koster 365 til 535 kr beroende på hvilket medlemskap. Som medlem får du bl.a. fordeler og tilbud knyttet til foreningen, bladet «Jakt og Fiske», du blir medeier på 100 båter rundt om i landet, rimeligere forsikringer fra Gjensidige og flere andre tilbud. Å være medlem i en jeger- og fiskerforening gir gode muligheter til å treffe andre med samme interesse og skape nye relasjoner. Her kan du får turkamerater til fisketur/jakt. I Fredrikstad og Omegn JFF arrangerer de en rekke kurs, f.eks. opplæringsjakt på rådyr, jegerprøve, fluekasting, matkurs, tilberedning av vilt, ladekurs, standplasslederkurs, fluebinding og mye annet. For å bli medlem, kan du lese mer her: https://www.njff.no/fylkeslag/ostfold/lokallag/fredrikstadogomegn/

Sjekk gjerne på deres facebook side for mer info om åpningstider: https://www.facebook.com/www.fojff.no/

100 meter frem til tavla!

Om du skal teste å skryte for første gang så har vi noen tips:

-hørselvern får du lånt

-kom som du er

-de tar vipps

-møte opp utenfor og vent på standplassleder til å hjelpe deg. Du kan også banke på døra.

-velkommen!

Du kjører mot Øra og tar inn til Torsnes.
Ca 5.min kommer du til et skilt der det står skytepark.
Rifletunnelen ligger helt øverst, du kjører forbi flere hus og andre skytebaner før du kommer opp. Møt opp på plassen utenfor eller bank på døra. Skjalg Sannes (bildet) viste oss hvor.