Hva er tricking?

En aktivitet som har blitt mer og mer populær siste tiden er tricking. Men hva er det?

Nede i Glemmen Akropark møtte vi Thomas Fjeldstad Nilsen (15), Jens Klemetsen Mossik (15) og Maid Delalic som driver med turn, tumbling og tricking for å høre mer om dette.

Hva er tricking?

Thomas: det er saltotricks, også kalt flips, du kan gjøre på matte, trampoline, trampet eller på bakken.

Hvordan startet dere med dette?

Jens: jeg går på turn og triks ved Nedre Glomma Turn og liker denne typen aktivitet. For et år siden startet jeg med tricking nede på Akroparken. Det er mange vanskelige triks å lære seg, og jeg syns det er gøy å få det til.

Thomas: jeg startet å gå her etter sommeren fordi det er gøy. Det er en morsom aktivitet for å holde meg i form. Og det er gratis å bruke Akroparken, i tillegg til at det er trygt. Den Airtracken vi bruker (tykk luftmadrass) er få steder du får tak i ellers. Det gjør at det er mindre sjans for skader og jeg kan prøve triks jeg ikke ville prøvd på ellers.

Hva for tips har dere til noen som vil starte med tricking?

Maid: test ut Akroparken, det er et bra sted å starte. Her får du alltid hjelp og tips av andre.

Thomas: du må tørre. Det er en type aktivitet der du må teste deg selv ut og prøve.

Jens: det gjelder å være tøff, men også forsiktig. Her på Glemmen Akropark er det også kurs, det er et godt sted å starte. Sjekk ut Glemmen Akropark for å se når neste kurs er: https://www.facebook.com/Glemmenakropark/

En stor takk til gutta som tok seg tid til å vise oss denne aktiviteten!