Hva er Stisykling?

Vi tok turen til Tronddalen for å høre mer om dette. Der ble vi møtt av en herlig dame med navn Hanne Holmstrøm Karlsen. 

For Hanne er stisykkeltur i nydelig vær og flott natur er det beste som finns, bortsett fra sjokolade (haha) og i tillegg å kunne starte helgen slik er helt nydelig.

Hanne, hva er egentlig stisykling?

Her i Gresvik IF startet vi ca 2014 med stisykling. Stisykling er lek og morro over stokk og stein. Vi pusher grenser, utfordrer vår komfortsone og får selvtillit. Det er terapi og balsam for sjelen, og ikke minst god hjertetrening, som gir god form.

Hanne fulgte ivrig gruppa med inn i skogen og vi fikk snakke videre med Stian Torgersen.

Liten og stor samlet i skjønn forening til GIFs første Endurotrening og nye tilbud som vil tilbys annenhver torsdag. Her spiller alder og ferdigheter ingen rolle.

Stian, hva er bra med stisykling?

Å være ute i naturen. Det er en aktivitet som er for alle. Læringskurven er bratt og du blir fort flink. Det er sosialt. Selv starta jeg rundt 2013. Svogeren min sykla og han tok meg med. Jeg syns det var veldig gøy.

Hva trenger du for å drive med stisykling?

Terrengsykkel og hjelm. Hjelm er en billig investering for å unngå stygge skader.

Noen ønsker å sykle med hansker, kne/arm beskyttere, briller, sekk osv. Men dette trenger du ikke for å sykle, det kan du eventuelt ordne senere. 

Hvilken form må du være i dersom du vil prøve stisykling?

Å ha litt form kan være greit, men det er interessen som er viktigst. Det er mye du lærer underveis og formen kommer. 

Må du være medlem for å kunne drive med stisykling?

Her kan alle, som vil, være med å sykle sammen med oss, enten du er medlem eller ikke. Dersom du ønsker å sykle ritt, så bør du være medlem pga lisens. Medlemsskap for stisyklister i Gresvik IF koster 300 kr, og dette er støtte til klubben dersom du har mulighet til å bidra med det. Vi har også en sykkelbane i Tronddalen som alle kan bruke. Den kom opp 2015 eller 2016, men ble asfaltert i fjor. Her har Gresvik IF gjort en kjempejobb med støtte av Gjensidigestiftelsen. Den er åpen for alle, men husk hjelm!

Ferdighetssenteret i Tronddalen har elementer å øve seg på for alle som vil bli en bedre syklist i terreng, og en Pumptrack som er asfaltert og kan brukes av alt med hjul.

Ønsker du å drive med stisykling? Ta kontak på Gresvik IF Stisyklister sin facebook-gruppe her: https://www.facebook.com/groups/1425489544373668/

Eller hjemmeside: https://www.gresvikif.no/portal/public/showContentCategory.do?id=948499047

En stor takk til Hanne og Stian som tok seg tid til en prat med oss!