Pole Fitness

Pole Fitness har blitt mer populært de siste årene. Dette er en treningsform som handler om mye mer enn å danse på en stang. Vi var så heldige og traff to ivrige Pole Fitnessutøvere idag som kunne fortelle oss mer om denne typen fysisk aktivitet.

Kinga til venstre i bildet og Kasia til høyre.

Hvordan startet dere med Pole Fitness?

Kinga -Jeg startet for over 4 år siden. Jeg danset før og ville fortsette, men fant ikke noe kurs for voksne. Jeg fant Pole Fitness og bestemte meg for å prøve.

Kasia -Jeg startet for et år siden. Jeg ville trene litt, bli sterkere. Jeg har tidligere trent Tissue, så jeg ville prøve noe mer og nytt.

Hva gjør at dere fortsatt trener Pole Fitness?

Kinga- Det slutter aldri å utvikle seg. Jeg kan kombinere det sånn jeg vil. Det er aldri bestemt hvordan jeg skal gjøre det. Det er alltid nye triks og ny inspirasjon.

Kasia- Det er mye å lære. Variasjonen er stor. Det finns vanskelige triks som jeg tror jeg aldri vil få til. Og så øver jeg. Brått får jeg det til. Den mestringen er magisk.

Hvor trener dere Pole Fitness?

Kinga- Her i Glemmen Akropark ved Glemmen videregående skole. Det er åpent for alle mellom 13 til 25 år, ettermiddager mandager til torsdager. Her kan du melde deg på Pole Fitness-kurs som går mandager og torsdager. Å være på Glemmen Akropark er gratis og du kan komme når du vil. Jeg er også instruktør på Danseloftet. Der har jeg kurs for voksne.

Hva vil dere si til de som vil prøve Pole Fitness?

Kasia -Du trenger ikke å være sterk eller i form for å begynne. Om du er usikker på om du er i god nok form til å starte, så trenger du ikke å være det. Pole Fitness er en god aktivitet for mange.

Kinga -Det fine med Pole Fitness er at du føler ikke du er på trening. Vi har det gøy og det er morsomt det vi gjør. Pole Fitness er en god måte å bli tryggere på sin egen kropp. Her lærer du kroppen din å kjenne og du får en stor kroppsmestring. Dette påvirker kropp, sjel og selvbilde positivt.

En stor takk til dere begge som tok dere tid til å fortelle oss mer om dette!

Om du vil lese mer om hvordan Pole Fitness påvirker kroppsbildet positivt, les mer her: