Hva er en jeger- og fiskeforening?

Det er nesten 6000 medlemmer fordelt på 19 jeger- og fiskerforeninger her i Østfold, og de har tilbud til de alle fleste. På landsbasis er det 110 000 medlemmer. Men hva er egentlig en jeger- og fiskeforening? Vi dro til Nabbetorp og møtte Dagfinn Lindberg, 72 år, som er leder for Kråkerøy Jeger- og Fiskerforening for å høre videre om dette.

Hva er Kråkerøy Jeger og Fiskerforening?

Det er en interesseorganisasjon for jegere, fiskere, og friluftsinteresserte. Vi har mange tilbud til medlemmene. På Kråkerøy har vi et flott klubbhus der det går å fiske i saltvann. Vi har en barnegruppe på 0-13 år som drar kreps / hummerteiner og gjør masse annet moro. Vi har laget et stor gapahuk som barnegruppa benytter mye, her er det bl.a. bålkos. Vi har en ungdomsavdeling som arrangerer turer, de blir opplært i jakt og får delta på Fadderjakt etter Jegerprøven.Vi har også de som «jakter» med kamera, de som går og tar bilder ute i naturen.
Når vi har jegerprøve-kurs, blir elevene som har bestått invitert til Fadderjakt på Grue Finnskog i Hedemark, sjøfugljakt og rådyrjakt. Da får du en fadder som er med deg på jakt og dere sammen utveksler erfaringer.
Kråkerøy er tilsluttet Norges jeger- og fiskerforbud, og alle her i Fredrikstad er tilsluttet fylkeslaget. På Kråkerøy har et jegerutvalg, fiskeutvalg og simulatorgruppe. Vi har en simulator på Kjøkøya, en innvendig skytebane på 6×3 meter som gjør at det oppleves som at du faktisk står i naturen. 

Hvor lenge har du vært medlem i Jeger og fiskerforbundet?

Siden 1964. Da reiste jeg til sjøs, og jeg meldte meg inn i Jeger og Fisker forbundet mens jeg var et sted mellom England og Karibien. Jeg fikk tilstedt et tidsskrift som engasjerte meg og da meldte jeg meg inn så jeg kunne delta i debatten.

Hva gjør at du har holdt på så lenge?

Jeg ble veldig glad i Norges jeger og fisker forbund-«familien», vi var og er mange med felles interesse og hyggelige folk. Jeg har vært interessert i forhold til høringer slik at vi kan ivareta mulighetene til jakt og fiske her i Norge. Jeg har sittet tett opp til Norges jeger- og fiskerforbund over lengre tid og vi jobber godt sammen.

Bryggen var også bygd slik at rullestolbrukere vil ha tilgang til å kaste med fiskestang.

Vi sitter nede på brygga her på Nabbetorp. Dagfinn sitter også i Nabbetorp lokalsamfunnsutvalgt, og de har bygda opp denne brygga. Hva er grunnen til at brygga ble bygd så langt utover?

Brygga er bygd så langt ut pga møllabakken. (der det blir dypere) Det er sånn at vi måtte såpass ut for å kunne få nok dybde for fisking. Her var det før i tiden en fantastisk fiskeplass. Når jeg var ung så lå det tømmerlenser som venta på å bli dratt over til Kiærs bruk. Det ble også dratt over elva og over til andre sagbruk. Det var enormt med fisk her. Spesielt gjedde. Vi fisket det meste. Abbor var det mye av. Vi «tatta» ål. Alt av fisk var i elva her. Vi fikk også saltvannsfisk! 

Dagfinn viser oss litt rundt på bygga og plassen, en plass alle kan benytte og fiske på. Den ligger rett ved Glommastien nede på Nabbetorp i Fredrikstad. Mens vi er her ser vi masse småfisk utover grunna.

I starten av brygga står det oppført når bygga var brygd med bilde av åpningsdagen.

En stor takk til Dagfinn som tok seg tid til å fortelle oss om Kråkerøy Jeger og Fiskerforening!