Hva er Calisthenics?

Vi møtte Tobias Tehrani (22) for å vite mer om hva Calisthenics er for noe.

Tobias, hva er Calisthenics?

Det er å finne nye måter å bruke kroppen på for styrketrening. Du kan trene nesten overalt og det er masse øvelser å velge i. Eks. kan du få en kjempebra økt med en slitt strikk og medisinball. Du trenger ikke fullsatt treningsstudio for å få det til.

Hvor gjør du dette?

Hvor som helst.

Jeg liker å trene et sted som ligger litt unna, et sted som er fint og rolig. Da finner jeg roen.

Hvordan startet du med Calisthenics?

Jeg bodde i Spania i 2017 pga fotballkarriere. Det var mange der som trente ute og brukte kroppen sin på måter jeg ikke hadde sett før. De motiverte og presset hverandre, og det så ut som de hadde det veldig gøy sammen. 

Når jeg flyttet tilbake til Norge igjen så kjøpte jeg litt utstyr og prøvde sammen med kompiser. Vi var ikke gode i starten, men vi prøvde. Etterhvert fikk vi det til. Så starta vi med å legge ut dette på Instagram. Brått fikk vi 2500 visninger. Så det har vært veldig positiv respons.

Om du vil se mer av Tobias, kan du følge han på Instagram: https://www.instagram.com/tobias.tehrani/

Tobias, hva pleier du å gjøre for øvelser?

Jeg fokuserer på fullkropps- øvelser, over flere ledd. Jeg splitter ikke treningskroppen og trener f.eks en dag med bein og en dag med overkropp. Jeg tenker helhet.

Calisthenics handler om bindeledd mellom body, soul og spirit. Det er en annen følelse enn å trene styrke i apparat. Iallfall når du begynner å bli flink og ser progresjonen. 

Hva er tipset ditt til de som vil starte med dette?

Start rolig, med det du har. Du kan godt ha en strikk, ball eller manualer. Men du trenger ikke å kjøpe noe. Bruk kroppen din og bygg et godt grunnlag.

Øvelser med flere ledd er viktig. Eks. ballslam. Her har du knebøy i starten og bryst, deretter skulderpress og abb-crunch i eksplosivitet. God trening hele veien.

Tobias viste oss ulike øvelser til inspirasjon for egen trening:

En stor takk til Tobias for at han tok seg tid til å vise oss denne treningsformen!