Ny prosjektleder i Fredrikstad

Aktivitetsrådets første ansatte heter Marianne Storm og startet i jobben som prosjektleder 1.august. Her kan du bli litt bedre kjent med henne.

Fortell kort – hvem er du?

Jeg heter Marianne Storm, er 34 år, født i Oslo, har studert i Sverige, bor og er oppvokst i Fredrikstad. Jeg har bakgrunn som helsepedagog og mine interesser er innebandy, båt og film..

Om du da skal fortelle langt – hva sier du da?

Jeg er utdannet helsepedagog og brenner for mestring i hverdagen. Vi lever i et samfunn som kretser mye rundt resultatmål. Hvor ble gleden av å få til noe for seg selv? Den indre stoltheten, den gode selvfølelsen og opplevelsen av mestring. Jeg ønsker et samfunn der fellesskap, åpenhet og mestring er viktige verdier. Jeg liker takhøyde i debatter og respekt for hverandres synspunkter.

Jeg var i flere år avdelingsleder for et aktivitetshus og disse verdiene hadde vi felles på stedet. Det var et fantastisk sted å være. Uansett hvem du var og hva du likte, så var du velkommen. Vi drev stedet sammen og hjalp hverandre. Vi laget temakvelder, workshop, arrangement, kurs, grupper, leksehjelp og mye annet. Engasjementet vi skapte sammen gjorde dette til en flott møteplass.

Å få være med på å skape dette var et stort høydepunkt.

Hvem eller hva har inspirert deg så langt i livet?

En av mine første inspirasjoner var og er Erik Hæren, nåværende trener for herrelaget til Fredrikstad Innebandyklubb. Hans engasjement, stå-på-vilje og væremåte fikk alt til å virke mulig, uansett.

De siste årene har jeg hatt stort utbytte av Maria Rummelhoff, tidligere samarbeidspartner. Hun er ei herlig dame med bein i nesa som spiller meg god. Hun ser styrkene i meg og fostrer dem. For ikke å snakke om det smittende engasjementet Carine Myrrusten Kristiansen har for ungdommer, og den fantastiske rausheten til Ida Therese Mollestad. Tre flotte, sterke damer som jeg er heldig å ha med på laget.

Ellers er det musikk og humor som er de viktige energikildene for meg. Humoren og engasjementet til spesielt avdøde Robin Williams må jeg trekke frem. Hans glimt i øye, kjappe replikker og syn på livet treffer meg. Hans evne til å underholde er fascinerende og han var også en som fikk det umulige til å virke mulig.

Hva mener du er Aktivitetsrådets viktigste oppgaver og hvordan mener du vi bør løse dem?

Samfunnet vårt har endret seg og inaktivitet har blitt et folkehelseproblem. Å skape et samfunn som tilrettelegger for bevegelse og aktivitet har blitt mye viktigere enn før. Aktivitetsrådet må jobbe for å kombinere dette sammen med innbyggernes ønsker og behov. Fleksibilitet, åpenhet og være lydhør er viktige deler for å få til dette. Det er et arbeid med mange fasiter, meninger og behov.

Men visjonen er nok den samme for de fleste; Flere mennesker mer aktive, enda oftere.

Marianne er en engasjert sjel som liker å organisere, men også å være aktiv selv

Hvorfor brenner akkurat du for friluftsliv, egenorganisert idrett og fysisk aktivitet?

Jeg er opptatt av gode mestringsarener. Den indre motivasjonene som driver egenorganisert aktivitet er så viktig, og tilrettelegge for dette syns jeg er veldig givende. Det å spille andre gode og gjøre det «umulig» mulig i fellesskap er fantastisk.

For ikke å snakke om friluftslivets rolle i livet. I naturen får du virkelig tid for deg selv. Stillheten i skogen og på havet, en stillhet som ikke er stillhet i det hele tatt, er som balsam for sjelen og ro for hjertet. Fredrikstad har fantastisk skog og kyst.

Hvor tror du konseptet Aktivitetsråd i kommunene er om 10 år?

Jeg ser for meg Aktivitetsråd er en naturlig del av samfunnsstrukturen i arbeidet for et aktivt liv og levende møteplasser som skaper aktivitet og felleskap.

Det blir spennende å følge henne videre i pilotprosjektet i Fredrikstad! Ønsker du å snakke med Marianne om noen kule aktivitetsprosjekter i ditt nabolag, ta kontakt her >>