Hva er Paintball?

En aktivitet som har blitt mer og mer populær er paintball. Men hva er det egentlig? Vi møtte Terje “Tex” Voll, 50 år, fra Østsiden som brenner for paintball og spurte han.

Hva er paintball? 

Paintball er en sport der deltagerene skyter malingsballer på hverandre i forskjellige scenarioer. Hovedtypene er skogsspilling og turneringspaintball(speedball). 

Se video av paintball på bane her:

Hvordan startet du med paintball? 

Jeg var medlem av Heimevernets ungdomsgruppe i 1985, og fikk høre at noen av de andre drev med noe som het paintball. Det hørtes interessant ut, så jeg ble med og holdt på med dette i mange år. Vi merket at mange andre syntes dette var skummelt, så vi registerte Norges Paintball forbund for å organisere spillet og spillere. Vi jobber fortsatt den dag i dag med dette arbeidet. Forbundet arrangerer blandt annet en turnering som heter Norges Paintball Liga.

I 2000 fikk jeg høre om turneringspaintball da jeg var i en paintballbutikk i Drammen. Siden da har jeg bare spilt turneringspaintball, det synes jeg er mest morro.

Etterhvert ble jeg lei av at folk ikke kom og spilte når det var dårlig vær, så jeg startet klubb og åpnet innendørshall på Gressvik. Vi var oppi 8 lag og ca 500 medlemmer på ett punkt, men jeg fikk 4 prolapser og brakk ryggen på 3 steder (ikke relatert til paintball, som har veldig lav skadestatistikk), så klubben og hallen ble “borte”. Jeg er i dag styreleder for forbundet, og vi organiserer turneringer, og veileder alle som ønsker hjelp med paintball. 

I september sender vi 3 landslag til VM i Amsterdam. U19-, Dame- og Veteranlandslag.(Herrelandslaget spilte tidligere i år i Praha). 

Hva betyr paintball for deg? 

Jeg passet ikke inn på fotball, håndball, karate og de andre etablerte sportene og idrettene (har prøvd det meste), men paintball er en aktivitet som passet perfekt for meg. Paintball er en sport som ved sin natur gjør at alle kan være med. Være seg om du mangler kroppsdeler, er mann eller kvinne, ung eller gammel, stor eller liten, rask eller treg. Når jeg var mest aktivt så trente laget mitt 3 ganger i uka, men etter skader som nevnt ovenfor, så er jeg i dag spillende trener for ett lag med ungdom fra 14 til 19 år. Vi drar på turneringer og er da borte i helger. På turneringene møter vi folk fra hele Norge og har sosialt samvær på kveldene (I Amsterdam møter vi folk fra hele verden).

Hvor trener du? 

I dag trener jeg med Østfold Sentrale Paintball klubb, som har en bane i Råde. Denne banen skal snart bygges om til boligfelt. 

Se video fra banen her:

En stor takk til Tex for all info! Og vi ønsker dere lykke til i september!

Om du er interessert i paintball, så kan du maile Tex på tex@fpa.no